Wanha Markku

Wanha Markku

Markku rakensi talon perheelleen omin käsin, kuten vahvan miehen kuuluu. Hän ahkeroi aamusta iltaan, jotta hänen seitsemällä lapsellaan olisi katto pään päällä. Kunnianhimo kasvoi tehdessä: talosta piti tulla naapuruston kaunein eikä mikään saisi häiritä työtä – ei edes talossa asuva perhe.

Kymmenen vuotta kului ja talo oli yhä kesken. Stressiperäisen aivoinfarktin saatuaan Markku tajusi tarvitsevansa taukoa. Hän päätti matkustaa ulkomaille ja liittyi YK-joukkoihin. Perhe jäi kahdeksaksi vuodeksi. Markku matkusteli ympäri Lähi-itää ja Iso-Britanniaa asuen autossaan. Samaan aikaan Suomessa syntyi hänen seitsemäs lapsensa, Markus.

Kahdeksan vuoden kuluttua Markku päättää, että hänen matkansa ovat ohi, ja on aika palata kotiin. Takaisin tullessa hän huomaa, että perhe on jo tottunut elämään ilman häntä. Riitaisan avioeron seurauksena Markku jää yksin isoon keskeneräiseen valtakuntaansa.

Nyt, 20 vuotta myöhemmin, hän asuu samassa talossa erakkona. Välit lapsiin ovat rikki. Vanhuuden päivinään hän yrittää yhä rakentaa taloaan valmiiksi, mutta ketä varten?

Elokuvantekijä Markus matkustaa lapsuudenkotiinsa kohdatakseen isänsä, jota ei koskaan oppinut tuntemaan. Yhdessä he keskustelevat ylisukupolvisesta traumasta, maskuliinisuudesta sekä ongelmallisesta menneisyydestään. Kaksikko rakentaa rautaista porttia keskeneräisen talon eteen samalla etsien kadonnutta yhteyttä toisiinsa.

15.12.2023
Sallittu
61 min.
Markus Toivo
Markus Toivo
Wanha Markku – Credits Ohjaus / Käsikirjoitus – Markus Toivo
Tuotanto – Markus Toivo / Kalervo Aho (Kylätie) – Joki Productions Oy, yhteistyössä ELO Film School Finland
Kuvaus – Joel Grandell
Leikkaus – Sofia Bonds
Äänisuunnittelu – Ossi Oikari
Musiikki – Markus Toivo / Ossi Oikari Animaatio – Lisa Odette Butean
Äänitys – Iivo Korhonen
Lisä-äänitykset – Juhana Vihervaara / Gindi Auzmendi
Soittajat – Ossi Oikari / Markus Toivo Miksaus – Iivo Korhonen
Foley recordist – Arttu Jekkonen Foley Artists / Foley editor – Ossi Oikari / Arttu Jekkoen
Värimäärittely – Andres Fresard Graafikko – Andres Fresard
Tekstitykset – Tuukka Lindholm
Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki
Dokumentti
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *