Viimeinen näytös

Viimeinen näytös

Samay, 9-vuotias poika, elää perheensä kanssa syrjäisessä kylässä Intiassa. Hän näkee ensimmäistä kertaa elokuvan teatterissa ja lumoutuu sen voimasta. Isäänsä uhmaten Samay palaa katsomaan aina vain uusia elokuvia ja tutustuu koneenkäyttäjään, joka antaa pojan katsoa elokuvia ilmaiseksi vastineeksi eväsrasiasta. Pian hän ymmärtää, että tarinoista syntyy valoa, valosta elokuvia ja elokuvista unelmia.

Last Film Show on rakkaudentunnustus elokuvalle, ja Pan Nalinin ohjaustyö loihtii itse valkokankaalle Gujaratin alueen värit ja elämän. Last Film Show palkittiin parhaana elokuvana Valladolidin ja Mill Valleyn elokuvafestivaaleilla, ja se oli vahva ehdokas Intian valinnaksi vuoden 2022 Oscar-kisaan.

Täytyy vain ihmetellä, sillä päähenkilöä esittävä poika pystyy suoriutumaan erittäin hyvin tästä roolista. Elokuva kulkee hyvin eteenpäin ja sen jaksaa katsoa. On mielenkiintoista sukeltaa Intialaiseen arkeen ja siellä olevaan elokuvamaailmaan, jossa pikku pojilla on missio katsoa elokuvia. Elokuva koskettaa katsojaa ja se kertoo, kuinka kovaa elämä voi olla Intiassa. Tämä leffa antaa myös toivoa, että aina on mahdollisuus edetä elämässään eteenpäin jos vain uskoo itseensä ja unelmaansa ja on valmis tekemään töitä sen eteen.

 

02.09.2022
7
111 min.
Maccsbox id: 62089-2DOVFISE

Pan Nalin

Pan Nalin

Bhavin Rabari, Richa Meena, Bhavesh Shrimali

Draama

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *