Venetsian aaveet

Venetsian aaveet
Kenneth Branagh as Hercule Poirot in 20th Century Studios' A HAUNTING IN VENICE. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Venetsian aaveet sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen Venetsiaan pahaenteisesti pyhäinpäivän aattona, jolloin tapahtuvan karmivan mysteerin myötä valkokankaalle palaa maineikas etsivä Hercule Poirot. Eläkkeelle jäätyään Poirot vetäytynyt viettämään hiljaiseloa maailman kiehtovimmassa kaupungissa, missä hän hyvin vastahakoisesti suostuu osallistumaan spiritistiseen istuntoon rapistuvassa palazzossa, jossa kummittelee. Kun yksi vieraista joutuu murhan uhriksi, etsivämme tempautuu pahuuden pyörteisiin tuossa varjojen ja salaisuuksien maailmassa.

Mukana on monia samoja tekijöitä kuin vuoden 2017 elokuvassa Idän pikajunan arvoitus ja vuoden 2022 elokuvassa Kuolema Niilillä. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh ja Oscar®-ehdokas Michael Green (Logan) vastaa käsikirjoituksesta, joka perustuu Agatha Christien romaaniin ”Kurpitsajuhla”. Elokuvan ovat tuottaneet Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott ja Simon Kinberg sekä vastaavina tuottajina toimineet Louise Killin, James Prichard ja Mark Gordon. Tarinan unohtumattomia hahmoja esittää loistava ensemblekaarti, johon kuuluvat Kenneth Branagh’n lisäksi Kyle Allen (Rosaline), Camille Cottin (Dix pour cent/Call My Agent -TV-sarja), Jamie Dornan (Belfast), Tina Fey (30 Rock -TV-sarja), Jude Hill (Belfast), Ali Khan (6 Underground), Emma Laird (Mayor of Kingstown), Kelly Reilly (Yellowstone-TV-sarja), Riccardo Scamarcio (Caravaggio’s Shadow) sekä hiljattain Oscar-palkittu Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once).

ARVIO

Elokuvan ”Venetsian aaveet” ohjaaja on luonut unohtumattoman visuaalisen teoksen, joka upottaa katsojansa syvälle Venetsian mystiseen ja kiehtovaan maailmaan. Elokuva seuraa päähenkilöä, joka saapuu Venetsiaan paetakseen menneisyytensä painolastia. Kaupungin ainutlaatuinen tunnelma ja kulttuuri tulevat elokuvassa vahvasti esille.

Näyttelijäsuoritukset ovat huikeita, erityisesti pääosan esittäjä, joka tuo roolihahmonsa elävästi esiin. Hän onnistuu ilmaisemaan monimutkaisia tunteita ja ristiriitoja uskottavasti. Muu näyttelijäkaarti täydentää kokonaisuutta erinomaisesti.

Elokuvan visuaalinen ilme on vertaansa vailla. Venetsian kanaalien ja kapeiden kujien kauneus tulee upeasti esille, ja elokuva hyödyntää valoa ja varjoa luodakseen kiehtovan ja salaperäisen tunnelman. Kuvauksen ansiosta Venetsiasta tulee lähes oma hahmonsa tarinassa.

Tarina kietoutuu menneisyyden salaisuuksiin ja perhesuhteisiin, jotka ovat monimutkaisia ja syvällisiä. Elokuva pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti, ja juonenkäänteet pitävät mielenkiinnon yllä.

”Venetsian aaveet” on elokuva, joka yhdistää taiteellisen visuaalisuuden ja koskettavan tarinan taitavasti. Se on kaunis ja koskettava matka Venetsian sydämeen, joka jättää katsojaansa syvän vaikutuksen. Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka arvostavat elokuvan taikaa ja kauneutta.

 

15.09.2023
12
104 min.

Kenneth Branagh

Michael Green (perustuu Agatha Christien romaaniin ”Kurpitsajuhla”)

Kenneth Branagh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio, Michelle Yeoh
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *