Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick

Yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä palvellut Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tunnetaan huimapäisenä koelentäjänä, joka yrittää kaikin keinoin välttää aktiiviuran päättävän ylennyksen. Kun Maverick määrätään kouluttamaan Top Gun -kokelaita ainutlaatuiseen erikoistehtävään, hän tapaa luutnantti Bradley “Rooster” Bradshaw’n (Miles Teller), joka on Maverickin edesmenneen ystävän, tutkaupseeri  Nick “Goose” Bradshaw’n poika.

Epävarman tulevaisuuden ja menneisyyden haamujen piinaama Maverick joutuu kohtaamaan pahimmat pelkonsa tehtävässä, joka vaatii siihen osallistuvilta lentäjiltä suunnattomia uhrauksia.

ARVIO

Tämä elokuva on sarjassa, jotka on lähes pakko nähdä. Tom Cruise jaksaa tehdä elokuvia ja hyvä niin sillä suoritus on taas aivan ensiluokkainen. Tästä elokuvasta ei voi olla pitämättä, jos pidit aikaisemmasta vuonna 1986 ilmestyneestä Top Gun elokuvasta. Top Gun: Maverickin piti tulla jo parisen vuotta sitten valkokankaille, mutta Koronan takia ilmestynyt myöhässä. Odotus kannatti sillä tässä on leffa mistä en löydä mitään vikaa. Elokuvan aitoutta kuvaa sellainenkin seikka, että Tom Cruise hankki itselleen hävittäjälentäjä lupakirjan ja muutkin näyttelijät lensivät oikeasti näillä koneilla. Ilmakohtaukset ovat todellisen tuntuisia ja katsoja voi tuntea miltei itse kun lentäjiin kohdistuu isoja G-voimia. Ilman Tomppaa tämä leffa ei vaan toimisi, sanonta ”sota ei yhtä miestä kaipaa” ei pidä paikkaansa, sillä ilman Tomppaa tämä olisi keskinkertainen elokuva.  Tämä leffa nousi minun leffatilastossa ykköseksi sillä se herätti minussa suuria tunteita. En ymmärrä miksi reagoin näin lomoutuneesti tähän taideteokseen, jota elokuvaksi kutsutaan. Top Gun:ssa on kaikki ainekset, jotka innoittavat minua: kaveruus, rakkaus, uskollisuus, isänmaallisuus, moottoripyörät, hävittäjät, musiikki, luonto, jännitys ja listaa voisi jatkaa (lista ei ole tärkeysjärjestyksessä). Monesti sonotaan, että jatko-osat eivät ole niin hyviä, mutta tämä on iso poikkeus, sillä tämä on vielä parempi kuin aikaisempi vuoden 1986 elokuva. Jos et normaalisti käy elokuvissa niin nyt todellakin kannattaa käydä.

Ensi-ilta: 26.05.2022
Ikäraja: Ei tiedossa
Pituus: 131 min.
Ohjaus: Joseph Kosinski
Näyttelijät: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris
Genret: Toiminta

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *