Toiset äänet

Toiset äänet

On vaalikevät 2019. Jukka, professori Helsingin yliopistosta, kävelee ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana vaalistarttitilaisuuteen. Hän on päättänyt muuttaa surkean yliopistolain, vaikka yksin. Samaan aikaan opetuksen ja tieteen ammattilaiset, Gaela, Lena ja Taina, käyvät omaa kamppailuaan pystyäkseen opettamaan ja tutkimaan. Oikeustaistelu, irtisanomiset, resurssien puute ja toimimattomat rakenteet. Kovin vastus on kuitenkin neljän vuoden välein vaihtuva koulutus- ja tiedevastainen maan hallitus, jonka paikalle on näissäkin vaaleissa ruuhkaa.
DocPointissa ensiesityksensä saanut Toiset äänet on Annika Grofin kollaasielokuva neljästä yliopistolaisesta ja yhdestä kuvaajasta. Elokuva peilaa yliopistojen traagista tilaa lähihistorian poliittisiin kiemuroihin paljastaen samalla demokraattisen järjestelmämme valuvikoja.

Vaikka aihe ei nyt heti tuntuisi kiinnostavalta, mutta kun sitä alkaa syvemmin miettimään niin kannattaisi kiinnostua. Jos demogratia alkaa ontumaan ja käskyjä ruvetaan tiputtelemaan ylhäältä päin niin seuraukset voivat olla huonoja. Toiset äänet kuvaa hyvin sitä yliopisto maailmaa, jossa on irtisanottu ihmisiä ja tehty säästöjä. Minusta koulutukseen kannattaa panostaa, sillä olemme pieni maa ja emme pysty kilpailemaan halpatyövoimalla. Tämä dokkari kulki alun hyvin eteenpäin mutta jossain vaiheessa tuntui kuin oltaisiin vähän jääty paikoilleen ja sitten taas lähti kulkemaan. Ehkä muutamia pitkiä puheenvuoroja olisi voinut lyhentää, sillä virsi lyhyesti kaunis pitänee paikkansa. Aiheeltaan tärkeä elokuva, jonka toteutus oli kelpo suoritus.

 

27.05.2022
Sallittu
88 min.
2K DCP

Kameran edessä: Jukka Kekkonen (päähenkilö), Gaela Keryell, Lena Näre, Taina Saarikivi

Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus: Annika Grof
Sävellys: Ville Riippa
Äänisuunnittelu: Pietari Koskinen
Tuotanto, leikkaus ja levitys: Joon Tervakari

Kansainvälinen nimi: The Other Voice
Elokuvassa puhuttavat kielet: suomi, englanti, ranska
Tekstitykset, huom!: suomi ja englanti

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *