The Ice Road

The Ice Road

Muistatteko reality tv-sarjan Rekkakuskit jäällä, jossa rekoilla kuskataan tavaraa timanttikaivoksille Kanadassa? The Ice Road perustuu vähän samaan ideaan, eli ajetaan isoilla rekoilla pitkin jäätietä, joka ei ole enää niin kestävä, koska kesä lähestyy.
Tässäkin leffassa on kyse timanttikaivoksesta Pohjois-Kanadassa, jossa on tapahtunut räjähdys ja nalkkiin on jäänyt 26 kaivostyöläistä. Heidän pelastamisekseen tarvitaan pelastusvarusteita ja ne ovat niin painavia, ettei kuljetus onnistu kuin rekoilla. Pelastuoperaatioon värvätään kuskeja, jotka ymmärtävät että kysymys voi olla elämästä tai kuolemasta, mutta suuri kuljetus palkkio huokuttaa kuskeja ja se seikka että osa kaivosmiehistä on tuttuja pelastajille. Kaikki ei mene tietenkään ihan nappiin ja joku haluaa estää pelastustehtävän.

Nähtyäni leffatrailerin olin ihan myyty, on jotenkin kiehtovaa katsoa kun kymmenet tuhannet kilot rekan muodossa liikkuu jään päällä eikä sitä koskaan tiedä pettääkö jää. Leffa alkoi lupaavasti ja siinä oli juuri niitä elementtejä joita odotinkin, mutta leffa ei oikein lähtenyt sellaiseen lentoon kuin olin odottanut. Ice Roadissa oli muutamia kohtia, jotka minusta eivät voi pitää paikkaansa. Esimerkiksi kohtaus jossa kaksi rekkaa on kaatunut kyljelleen jään päälle ja kuinka helposti niiden nosto pyörille käy sai minut epäuskoiseksi. Liam Neeson kyllä näyttelee hyvin niinkuin aina ennenkin ja leffassa nähdään myös elokuvatähti Laurence Fishburne, jonka rooli jää kuitenkin aika lyhyeksi, mutta en paljasta tämän enempää. Leffa on jännittävää katsottavaa, mutta sinällään ei tuo juonen kannalta hirveästi yllätyksiä, tämä on sellaista peruskamaa amerikoista. Leffa on netflix elokuva. Vähän kuin tilaisi sen vakioaterian ravintolasta eli tietää mitä saa. Annan Jää tielle kolme tähteä.

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *