The Creator

The Creator

Eeppinen tieteistoimintatrilleri The Creator saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 29. syyskuuta 2023. Elokuvan on ohjannut Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla) ja sen pääosissa nähdään John David Washington (Tenet), Gemma Chan (Eternals), Ken Watanabe (Inception), Sturgill Simpson (Dog), uusi tulokas Madeleine Yuna Voyles ja Oscar®-voittaja Allison Janney (I, Tonya). Gareth Edwardsin tarinaan perustuvasta elokuvakäsikirjoituksesta vastaavat Edwards ja Chris Weitz. Tuottajina toimivat Gareth Edwards, Kiri Hart, Jim Spencer ja Arnon Milchan. Vastaavina tuottajina toimivat Yariv Milchan, Michael Schaefer, Natalie Lehmann, Nick Meyer ja Zev Foreman.

Tulevaisuudessa keskellä ihmiskunnan ja tekoälyvoimien välillä riehuvaa sotaa Joshua (Washington), karaistunut entinen erikoisjoukkojen agentti, joka suree vaimonsa (Chan) katoamista, värvätään etsimään ja tuhoamaan tuntemattomassa paikassa oleileva Creator, joka on kehittänyt edistyksellisen tekoälyn ja myös mystisen aseen, jonka avulla sota voitaisiin saada loppumaan… ja samalla loppunsa saisi myös koko ihmiskunta. Joshua ja hänen eliittisotilaiden joukkonsa tunkeutuvat vihollislinjojen taakse, syvälle synkille tekoälyn hallitsemille maille… mutta pian käy ilmi, että tuhoamiskäskyn kohteena oleva maailmaa uhkaava ase onkin pieni lapsi.

ARVOSTELU

Tässä elokuvassa on toimintaa, rakkautta, uskontoa ja paljon muuta. Kyseessä on suurelokuva, jota jaksaa katsoa vaikkei elokuvan aihe kiinnostaisikaan. Elokuvassa esiintyvä pieni lapsi, oli kaiken keskiössä ja se näytti pikkuiselta Buddhalta. Katsojalle voi herätä kysymys miksi juuri tähän on vedetty uskonnollisuus mukaan? The Creator saa minulta neljä tähteä.

29.09.2023
12
134 min.
Gareth Edwards
Gareth Edwards ja Chris Weitz

John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Madeleine Yuna Voyles, Allison Janney

Jännitys, Scifi, Toiminta

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *