Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story on ikäänkuin kahteen kertaan tehty elokuva, miksikö? No siksi, että leffan alkuperäiset ohjaajat Phil Lord ja Chris Miller saivat potkut, koska heidän tyylinsä elokuvan suhteen olisi ollut Guardians of the Galaxy -tyylinen ratkaisu. Tämä ratkaisu ei kelvannut Lucasfilmille eikä sen pomolle Kathleen Kennedylle. Apuun kutsuttiin Ron Howard, joka viimeisien tietojen mukaan kuvasi jopa 70 prossaa uudelleen tästä leffasta. Kuka on Ron Howard? No se kaveri, joka on ohjannut lukuisia leffoja ja alunperin muistan hänet Ritcienä Onnenpäivistä eli Happy Days tv-sarjasta todella monta vuotta sitten.

Muistatteko Han Solo tyypin tähtien sota leffoista, jota alunperin esitti Harrison Ford? No hän oli se kaveri, joka oli kotoisin Corelliasta ja hänen ammattinsa oli salakuljettaja ja avaruusaluksen Millennium Falconin kapteeni. Solo: A Star Wars Story, kertoo kuinka Han Solo ystävystyi Chewbaccan kanssa, tuon karvaisen jätin. Meillä suomalaisilla on nyt aihetta ylpeilyyn sillä tuota karvaista jättiä esittää suomalainen Joonas Suotamo. Vuorosanoja hänellä on, mutta ei englanniksi vaan wookie kielellä, joka on myös Chewbaccan rotu ja nämä otukset ovat kotoisin Kashyyyk-planeetalta. Chewbacca toimii apupilottina ja perämiehenä ja on todella uskollinen kaveri Han Sololle. Chewbaccan roolissa Joonas Suotamo on esiintynyt aikaisemminkin tähtie sota leffoissa, muunmuossa Episodi 7, Episodi 8, ja nyt tässä uusimmassa Solo leffassa. Kysytään itse Joonas Suotamolta tästä leffasta.

Kuinka kaikki oikein alkoi? Solo leffa kertoo, kuinka Han Solo ja Chewbacca tapasivat toisensa. Han Solo on melkein jatkuvasti pulassa ja taistelussa sillä sitähän se salakuljettajan elämä on. Leffa oli viihdyttävää katsottavaa ja aluksi oli kuitenkin hieman totuttautuminen siihen, että Soloa esitti uusi kaveri nimeltään Alden Ehrenreich, mutta hyvin hän veti roolinsa vaikkei hänellä ollut samaa karismaa kuin Harrison Fordilla. Tuo kaveri kaksikko saa tehtäväkseen varastaa kallisarvoista polttoainetta. Ideana on se että Han voisi ostaa oman aluksen ja palata takaisin hakemaan rakastettunsa planeetalta jonne hän jäi. Han joutui eroon Qi´rasta, jota esittää Emilia Clarke ja tämä rakkaus yllytti hänet henkeä salpaaviin tilanteisiin. Solo Leffa on kaksi tuntia viisitoista minuuttia pitkä, jonka jaksoi katsoa hyvin ja välillä toivoin ettei leffa vielä loppuisi. Jouni ei ollut monimutkainen, ja se jaksoi kantaa tarinaa. Jos jotain miinuksia pitäisi hakea niin Chewbaccan roolia olisi voinut vielä syventää, esimerkiksi kertoa hieman enemmän hänen perheestään tai heimostaan. Miksi Han Solo osasi wookie kieltä? Tällaisia pieniä kysymyksiä jäin miettimään. Kaikille Star Wars faneilla tämä on pakollinen leffa. Annan Solo: A Star Wars Storylle neljä tähteä.

 

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *