Skimbagirls

Skimbagirls
Matleena Kuusniemi, Armi Toivanen, Anna-Maija Tuokko ja Ria Kataja. Kuva: Kaiho Republic.

Neljä ihanaa naista, viidennet häät ja täydellinen tunnelma Lapissa. Mikä voisi mennä pieleen?

Neljä ystävystä ovat tavanneet nuoruusvuosista lähtien eri tunturi- tai alppikohteissa. Metriäkään ei reissuilla hiihdetä, vaan keskitytään ainoastaan juhlimiseen. Naiset kohtaavat jälleen, tällä kertaa Saariselällä, kun Emma on menossa naimisiin viidettä kertaa. Emman sisko Riikka ei kuitenkaan ymmärrä tätä romanttista kaavaa, mutta muut ystävyksistä, Kata ja Mallu, pitävät hääkutsua toivottuna irtiottona arjesta.

Skimbagirls on hulvaton komedia naisten välisestä ystävyydestä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä naurattavaa ihmissuhdepeliä.

Rooleissa nähdään Ria Kataja, Anna-Maija Tuokko, Matleena Kuusniemi ja Armi Toivanen sekä sivurooleissa Samuli Edelmann, Karlo Haapiainen, Teemu Aromaa, Severi Saarinen ja Aake Kalliala.

ARVIO

Skimbagirls on komedia naisten välisestä ystävyydestä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä ihmissuhdepeliä. Tämän elokuvan pitäisi olla komedia, mutta jostain syystä minua ei kyllä naurattanut tämän tyyppinen kohellus. Minulla oli alatajunnassa malli, että kun leffan nimi on Skimbagirls niin mennään johonkin lapin menomestaan ja siellä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Skimbagirls nimi ei ainakaan vie katsojaa perille, ai miksi ei? Vapaasti suomennettuna ”Laskettelija tytöt”, viittaa tyttöihin tai naisen alkuihin, nyt nähtiin miltei keski-ikäisiä naisia. Naiset eivät suksiin koskeneet paitsi ihan loppupuolella, kun oli pakko tulla suksilla alas rinnettä, joten nimi saattaa viedä katsojan harhapoluille. Vaikka elokuva kulki ihan kivasti paikkapaikoin niin kokonaisuus oli kuitenkin hieman sekava ja epätodellinen. Näyttelijäkaarti on nimekäs eikä elokuva jää kiinni näyttelijä suorituksista.

10.02.2023
12
85 min.
Marja Pyykkö
Misa Palander

Ria Kataja, Anna-Maija Tuokko, Matleena Kuusniemi, Armi Toivanen, Samuli Edelmann, Aake Kalliala, Karlo Haapiainen, Teemu Aromaa ja Severi Saarinen.
Tuottajat: Pete Eklund, Liisa Penttilä-Asikainen /Kaiho Republic.
Komedia

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *