Sihja – kapinaa ilmassa

Sihja – kapinaa ilmassa
Elina Patrakka. September 2019. Kangasala.

Elokuva kiltin pojan ja omintakeisen keijun ystävyydestä.

Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiittinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä.
Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää samalla rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta.

Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.

ARVIO

Minusta tämä elokuva ei oikein toiminut vaan jäi vaillinaiseksi. Jos elokuvassa on oikea keiju, pitää keijun olla niin todellinen kuin keiju vain voi olla. Lähinnä kyse oli huonosti käyttäytyvästä pikkutytöstä joka kepposteli. Tässä leffassa keiju ja koko maailma ei tullut minulle todeksi, joten tämä elokuva ei niin sanotustiu lähtenyt lentoon vaan jäi paikoilleen junnaamaan.


05.08.2022
7
89 min.

Marja Pyykkö

Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi

Elina Patrakka, Justus Hentula, Eero Ritala, Elena Leeve, Elmer Bäck ja Pirjo Lonka.
Kuvaus: Remko Schnorr
Lavastussuunnittelu: Otso Linnalaakso
Leikkaus: Jon Endre Mørk
Maskeeraussuunnittelu: Pia Mikkonen
Pukusuunnittelu: Emmi Leeve
Alkuperäismusiikin säveltäjä: Ginge
Alkuperäiskappaleiden säveltäjä: Kate Havnevik
Äänisuunnittelu: Hugo Ekornes
Tuottajat: Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi

Koko perheen, Seikkailu
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *