SIENIRETKI

SIENIRETKI

Sieniretki on JP Siilin tajuntaalaajentava komedia kaikille aikuisille. Se, mikä tapahtuu saaressa, ei jää saareen, vaan nähdään ensi-illassa valkokankailla kautta maan parhaaseen sienestysaikaan, 30. syyskuuta.

Komediassa nähdään retkikunta maan eturivin näyttelijätähtiä. Pääosia esittävät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Muissa rooleissa ovat Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Eero Ritala, Vesa Vierikko, Anu Sinisalo, Titta Jokinen, Sanni Haahdenmaa, Heidi Herala ja Tatu Siivonen.

Sieniretkessä Martti Suosalo on PJ, urakuopassa kivistelevä elokuvakäsikirjoittaja. Ville Myllyrinne on Jami, menestyvä autokauppias, PJ:n paras ystävä. Molemmat ovat kyllästyneet siihen, miten piinallisesti oma pää on jämähtänyt uomiinsa. He päättävät tehdä asialle jotakin ja vuokraavat saaristosta mökin viikonlopuksi, räjäyttääkseen tajuntansa — taikasienillä. Pieni irtiotto miesten kesken karkaa käsistä, kun useat kohtaamiset kääntävät heidän suunnitelmansa päälaelleen.

Hulvattomien käänteiden täplittämän kaverikomedian ytimessä kuplii miesten syvä ystävyys ja haave siitä, että vielä keski-iässäkin voi muuttua tai peräti oppia jotakin uutta.

Sieniretken näyttämönä toimii maailman uljain saaristo: elokuva on kuvattu Turussa ja Kemiönsaaren Kasnäsissä kesällä 2021. Elokuvan pääosanäyttelijöiden mukaan elokuvan kuvaukset olivat kuin kesäleiri.

– Keski-ikäisten miesten kesäretki – niin elokuvan tarinan kuin meidän tekijöiden – oli mahtava! Yhteistyö Manun ja muiden kanssa toimi ja oli ilo! Näin uniikki kokemus tuskin tulee toistumaan, hehkuttaa Ville Myllyrinne.

– Meillä oli kiva porukka mukavia näyttelijöitä, ja koko kuvausryhmä kokonaisuudessaan. Vietimme kaunista ja harvinaisen helteistä kesäkuuta ja saimme olla merellä, mitä rakastan kaikki kaikessa. Juuri Turunmaan saaristo on minulle hyvin rakas ja tuttu. Ikimuistoinen kesäleiri! komppaa Martti Suosalo.

Sieniretki on levitysyhtiönäkin tunnetun Aurora Studiosin oma elokuvatuotanto, jonka tuottaja on Severi Koivusalo. JP Siilin Sepite Oy on mukana elokuvan yhteistuottajana. Hankkeen vastaavia tuottajia ovat Aurora Studiosin Petri Kemppinen, Roosa Toivonen ja Ari Tolppanen.

Sieniretken tuotannon ovat mahdollistaneet ja rahoittaneet tuotanto- ja levitysyhtiö Aurora Studios, Elisa Viihde, Finnish Impact Film Fund ja Länsi-Suomen elokuvakomissio. Lisäksi elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Astrum, Mediateko ja Kemiönsaaren kunta.


ARVIO

Heti aluksi täytyy sanoa, että tämän elokuvan casting on hyvin onnistunut eli juuri oikeat näyttelijät sopiviin rooleihin. Suosalo ja Myllyrinne saavat valkokankaan elämään sillä heidän välinen kemia tuntuu katsomossa. Tarina etenee tämän kaksikon varassa ja vaikkei tämä mikään toiminta elokuva olekaan niin tapahtumat vierivät hyvällä temmolla eteenpäin. Elokuvassa käsitellään aiheita, jotka pistävät miettimään elämää ja miten oma elämä sujuu. Muutamia kertoja nauroin ihan spontaanisti eli komediallisia piirteitä leffassa on, mutta ei tämä mikään naurukomedia elokuva kuitenkaan ole. Mukavaa katsottavaa, josta löytyy myös se vakavampikin puoli. Annan Sieniretkelle kolme ja puoli tähteä ja eikun sienestämään.

 

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *