Revontulten räppäri

Revontulten räppäri

Karismaattisen, Talent Suomi -ohjelmasta koko kansalle tunnetuksi tulleesta 18-vuotiaan saamelaisräppärin Mihkku Laitin kasvutarina kohti muusikon uraa ja orastavaa tähteyttä. Elokuva luomisen palosta ja halusta tehdä saamelaisuudesta oman näköistä.

Pitkä synopsis:
Revontulten räppäri on dokumenttielokuva Saamenmaan pohjoisimmassa kulmassa asuvan 18-vuotiaan saamelaisräppärin Mihkku Laitin elämästä. Elokuva on Talent Suomessa hurmanneen Mihkkun kasvutarina kohti muusikon uraa ja orastavaa tähteyttä monenlaisten odotusten keskellä. Mihkku kantaa ylpeästi itse tuunaamaansa saamenpukua, räppää ja joikaa sulassa sovussa, suunnittelee brändiään tietokoneella, mutta taitaa myös poronhoidon vaativan työn. Ja ennen kaikkea näkee omat erityiset juurensa ja saamen kielen suurena vahvuutenaan. Tulevaisuus askarruttaa: seuraako Mihkku isänsä jalanjälkiä vai omia unelmiaan?

Ohjaajan sana:
Olen tuntenut Mihkkun viisivuotiaasta lähtien, eli lähes koko hänen elämänsä. On ollut upeaa seurata, miten esiintymisestä tykänneestä vilkkaasta pojasta on varttunut poikkeuksellisen karismaattinen ja syvällinen nuorimies. Mihkkun tarinassa kiteytyy vahvasti saamelaisuuden huominen: kulttuuri säilyy, jos se kykenee uudistumaan ja vastaamaan sen keskellä kasvavien ihmisten tarpeisiin. Sama pätee kulttuuria kannattelevaan kielelliseen ilmaisuun. Revontulten räppäri tarjoaa raikkaan näkökulman monimuotoiseen saamelaisuuteen, saamelaisnuoren itsensä kokemana ja kertomana. -Petteri Saario

 

24.03.2023
Ei tiedossa
75 min.
Petteri Saario
Petteri Saario, Matti Näränen
Tuottaja: Petteri Saario, Tiina Saario
Tuotantoyhtiö: DocArt
Levitysyhtiö: DocArt
Leikkaus: Matti Näränen
Kuvaaja: Antti Saario, Petteri Saario
Musiikki: Markku Kanerva, Mihkku Laiti
Äänisuunnittelu: Joonatan Hietanen
Dokumentti
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *