Peluri – Kuolema on elävien ongelma

Peluri – Kuolema on elävien ongelma

Ruumisautobisneksen halvimmat kuskit, Risto Kivi (Pekka Strang) ja Arto Niska (Jari Virman) ovat joutuneet tilanteeseen, jossa kaikki on mennyt pieleen ja uusi alku olisi tarpeen. Risto on pelannut kotinsa ja perheensä ja Arto on saanut niskakipuja hoidattaessaan kuulla, ettei hänellä ole käytännössä juurikaan aivoja.

Voi siis kaikella syyllä todeta, että paremminkin on mennyt. Ystävyksillä ei käytännössä ole jäljellä muuta kuin työnsä. Sen parissa he hoitavat kaikkein likaisimmatkin keikat. Hakevat junan alle murskautuneet ja koteihinsa mädäntyneet niiden viimeiseen lepopaikkaan. Kuten Risto osuvasti toteaa – kuolema on elävien ongelma. Sitä miesten elämässä riittää, mutta tästä huolimatta he pyrkivät uskomaan elämään.

Vaikka toisella ei ole aivoja, eikä toisella sydäntä, yhdessä tilanne ei ole toivoton. Asiat ottavat kuitenkin yllättävän suunnan ja Risto ja Arto joutuvat pelaamaan uhkapeliä omalla hengellään. Sen jälkeen mikään ei ole ennallaan.

Peluri – Kuolema on elävien ongelma on kuolemanvakava komedia ystävyydestä, heikkouksista ja anteeksiannosta. Se koskettaa, naurattaa ja satuttaa – sekä auttaa ymmärtämään elämää sen eri sävyissä.

ARVOSTELU

”Peluri” on synkkä ja raskas elokuva, joka käsittelee vakavia aiheita. Se herättää katsojassa ajatuksia peliriippuvuudesta ja sen tuhoisista vaikutuksista. Elokuva ei tarjoa helppoja ratkaisuja, vaan jättää katsojalle tilaa pohtia aiheen monimutkaisuutta. Tässä elokuvassa mennään äärimmäisyyksiin eli ajaudutaan pelaamaan jopa venäläistä rulettia.

Kaiken kaikkiaan ”Peluri” on vaikuttava elokuva, joka tarjoaa syvällisen katsauksen peliriippuvuuden maailmaan. Se on taitavasti tehty ja antaa katsojalle paljon ajateltavaa. Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka etsivät draamaa, joka pureutuu ihmismielen syvyyksiin. Tämä leffa ei ole hyväksi kaikille katsojille, mutta jos olet esimerkiksi syvässä pelimaailman ahdistuksessa niin tämä voisi ehkä avata silmät kuinka ihmisille voi lopulta käydä. Annan Pelurille kolme tähteä.

 

Ensi-ilta: 22.09.2023
Ikäraja: 16
Pituus: 98 min.
Ohjaus: Teemu Nikki
Käsikirjoitus: Teemu Nikki
Näyttelijät:
Pekka Strang – Risto
Jari Virman – Arto
Elina Knihtilä -Ulla
Hannamaija Nikander – Armi
Pihla Penttinen – Saija
Samuli Jaskio – Osku
Tiina Weckström – Maikki
Marjaana Maijala -Rauni
Iivo Tuuri – Konsta
Timo Julkunen – Korsto
Mazdak Nassir – Linus
Eero Milonoff – Hakkarainen
Jouko Puolanto – Kalevi
Katja Küttner – Riina
Jani Toivola – päiväkodin johtaja
Aino Suvanto – Joan äiti
Susanna Pukkila – Mervi
Matti Onnismaa – Erik
Christina Turtiainen – Mami
Jukka Jalkanen – ruumisOhjaaja, käsikirjoittaja, leikkaaja: -Teemu Nikki
Tuottaja: – Jani Pösö
Tuottaja / Italia: – Andrea Romeo
Linjatuottaja – Aino Suvanto
Kuvaaja – Jyrki Arnikari F.S.C. (R.I.P.)
Säveltäjä – Marco Biscarini
Äänisuunnittelu – Marco Biscarini, Alessio Vanni, Giovanni Tioli
Lavastussuunnittelu – Santtu Toivola
Maskeeraussuunnittelu / Puvustus -Suvi Lukkala-Mäkinen
Pukusuunnittelija / Ullan hahmo – Anna VilppunenVastaavat tuottajat – Jani Pösö, Teemu Nikki, Andrea Romeo, Pekka Strang, Jari Virman, Michael Fleischer
Osatuottaja – Valofirma – The Light HouseGenret:
Draama, Komedia

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *