Orkesterin edessä

Orkesterin edessä

Orkesterin edessä on Anna-Karin Grönroosin ohjaaman dokumenttielokuva. Se seuraa kolmen lahjakkaan muusikon opintoja Taideyliopistossa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, joka on alallaan yksi maailman arvostetuimmista. Tämä on ensimmäinen kerta sitten 90-luvun kun ”kapuluokka” on avannut ovensa elokuvantekijöille ja on intiimein opiskelijan näkökulmasta tehty seurantakuvaus siellä.
Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane ovat nuoria muusikoita, jotka ovat valinneet itselleen instrumenteista kaikkein vaativimman, sinfoniaorkesterin. Kapellimestarin on oltava itsevarma, karismaattinen, herkkä, tarkka ja sytyttävä. Heidän tulee vakuuttaa orkesterin soittajat siitä, että tietää mitä tekemässä, vaikka oma mieli on täynnä kyseenalaistuksia ja epävarmuuksia.

Sinänsä aihe oli mielenkiintoinen, kuinka yksi kapellimestari voi hallita kokonaista orkesteria, mitä siihen vaaditaan. Toisaalta tämä leffa sopisi paremmin televisioon, mutta samaan hengen vetoon voisin todeta, että on todella hienoa kurkistaa kulissien taakse miten kapellimestareita leivotaan. Suomen koulutus on todella korkeatasoista ja se eroaa muista, että oppilaat voivat harjoitella kokonaisen elävän orkesterin edessä. Leffan tapahtumat etenee, hieman yksitoikkoisesti ja jos et ole erityisen kiinnostunut aiheesta voi aika käyä pitkäksi katsoessa tätä elokuvaa.
Annan kapellimestarielokuva dokumentille Orkesterin edessä kaksi ja puoli tähteä.

Toimitus

Toimitus