Ocean’s 8

Ocean’s 8

Muistatteko Oceans leffa sarjan? Ensimmäinen leffa tuli vuonna 2001 Ocean´s Eleven ja 2004 Ocean´s Twelve ja 2007 Ocean´s Thirteen. Nyt reilut kymmenen vuotta myöhemmin saamme nähdä Ocean´s 8, jossa varkaiksi ovat vaihtuneet naiset. Minusta aikaisemmat leffat ovat olleet jännittäviä ja hyviä leffoja, mitä samaa ei voi nyt sanoa tästä uusimmasta versiosta.
Viisi vuotta, kahdeksan kuukautta, 12 päivää… Niin kauan Debbie Ocean on junaillut elämänsä suurinta keikkaa. Hän tietää, mitä se tulee vaatimaan – tiimin alansa parhaita, hänen rikostoveristaan Lou Milleristä (Blanchett) lähtien. Yhdessä he kokoavat kasaan asiantuntijajoukon; kultaseppä Amitan, katukonna Constancen, trokari Tammyn, hakkeri Ysipallon sekä muotisuunnittelija Rosen. Rihanna esittää roolinimeä Ysipallo ja onkin uskottava omassa roolissaan. Naisten ryöstön kohteena on kuinkas muutenkaan kuin timantti kaulakoru, joka on 150 miljoonan arvoinen. Ryöstöpaikkana on vuoden tärkein tapahtuma, Met-gaala, johon osallistuu maailmankuulu näyttelijätär Daphne Kluger ja hän saa pitää tuota arvokasta kaulakorua gaalassa. Pääkonna eli Debbie Ocean, jota näyttelee Sandra Bullock on timanttisen suunnitelman takana ja samalla hän aikoo kostaa ex-mies ystävälleen.

Miten tässä onnistutaan no siinä ei paljon mielikuvitusta tarvita. Leffa etenee niin että katsojalle ei oikeastaan tule missään vaiheessa jännityksen tunnetta eikä oikein mitään tunnetta. Tapahtuvat vain vyöryävät ja tahtomattaankin vertaan elokuvasarjan aikaisempia osia, joissa oli käänteitä ja yllätyksiä ja jännitystä. Miksi tehdään kopio aikaisemmasta, joka ei tarjoa mitään uutta paitsi sen että naiset ovat tässä mesteri rikollisia ja miehet vain pakollisessa sivuosassa. Pariin rooliin on päässyt miehetkin sillä James Corden nähdään vakuutustutkijana joka yrittää leffan loppuvaiheilla saada palaset kokoon ja Richard Armitage Kluger, joka värvätään gaalaan deitiksi.
En suosittele vaikkakin näyttelijäkaarti on täynnä kuuluisia nimiä, mutta jos tarina ei kanna niin ei se parane vaikka siinä olisi maailman parhaat näyttelijät.

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *