Midway

Midway

Jos sinusta tuntuu, että arki ahdistaa ja on muutenkin epämukavaa niin suosittelen, että katso sotaelokuva niin huomaat heti, että murheesi eivät ole mitään verrattuna siihen, että sotilaat katsovat kuolemaa silmästä silmään lukemattomia kertoja. Nyt tällainen loistava sotaelokuva on saapunut valkokankaille nimeltään Midway, joka on Roland Emmerichin näyttävä uutuus, ja se perustuu ennen kertomattomiin tositapahtumiin.

Muistat varmaan elokuvan Pearl Harbor vuodelta 2001, joka sekin oli vaikuttavaa katsottavaa. Midway jatkaa siitä mihin Pearl Harbor jäi, sillä Midway eli toisen maailmansodan käännekohta taistelu oli kesäkuussa 1942 Yhdysvaltain ja Japanin välillä. Suuri ja mahtava USA lähti taisteluun todellisena altavastaajana, sillä heillä ei ollut sotakalustoa paljon mitään verrattuna Japanin koko laivastoa ja ilmavoimia vastaan.

Midway elokuvassa nähdään huippu näyttelijöitä muutamia mainitakseni: Woody Harrelson, Ed Skrein ja Patrick Wilson. Elokuvan hahmot perustuvat todellisiin henkilöihin ja elokuvan lopussa näytetään näitä sodan sankareita, jotka laittoivat itsensä likoon maansa puolesta. Midway saa kyyneleet silmiin ja rystyset valkoisiksi, kun puristat penkkiä jännityksen vallassa. Annan Midwaylle viisi tähteä, suosittelen todellakin tätä elokuvaa, vaikka en ihannoi sotaa millään tavalla.

Toimitus

Toimitus