Metsurin tarina

Metsurin tarina

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla palkittu Metsurin tarina on absurdi pohjoinen tarina Pepestä (Jarkko Lahti), joka uskoo parempaan huomiseen, vaikka mikään ei varsinaisesti anna siihen syytä. Hyväntahtoinen metsuri menettää lyhyessä ajassa vaimonsa, talonsa, työnsä ja parhaan ystävänsä, mutta ottaa traagiset tapahtumat vastaan tyynellä optimismilla. Mikko Myllylahden ohjaamassa ja maineikkaan Elokuvayhtiö Aamun (mm. Juho Kuosmasen Hytti nro 6) tuottamassa elokuvassa nähdään Jarkko Lahden rinnalla rakastetut näyttelijät Hannu-Pekka Björkman, Ulla Tapaninen, Katja Küttner, Armi Toivanen, Iivo Tuuri ja Marc Gassot. Kummien käänteiden ja hirtehisen huumorin sävyttämää elokuvaa on kuvattu muun muassa Suomen pessimistisimpänä kuntana tunnetun Puolangan lumisissa maisemissa.

 

ARVIO

Kyseessä on erikoisen elokuvan erikoinen tarina, josta ei heti arvaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Vaikka tämä leffa on hidastempoinen niin silti se jaksaa pitää jännitystä yllä. Elokuvassa on mahtipontiset ja karut maisemat. Tämä elokuva ei ole todellakaan tavanomainen kertomus vaan siitä paistaa karun todellisuuden takana oleva elämän myönteisyys ja positiivisuus, jonka Pepe saa aikaan, jota siis esittää Jarkko Lahti. Jos haluat nähdä vähän erikoisemman elokuvan, mutta kuitenkin sellaisen jota mietit vielä seuraavanakin päivänä niin tässä se nyt on.

 

07.10.2022
12
99 min.

Mikko Myllylahti

Mikko Myllylahti

Pepe: Jarkko Lahti
Tuomas: Hannu-Pekka Björkman
Pikku-Tuomas: Iivo Tuuri
Jaakko: Marc Gassot
Kaisa: Katja Küttner
Irmeli. Ulla Tapaninen
Maija: Armi Toivanen
Pauli: Tomi Alatalo
Aimo: Omar Abdi
Kuvaaja: Arsen Sarkisiants
Leikkaaja: Jussi Rautaniemi F.C.E.
Säveltäjä: Jonas Struck
Lavastussuunnittelija: Milja Aho
Äänisuunnittelijat: Jorma Kaulanen, Peter Albrechtsen
Pukusuunnittelija: Minke Lunter
Maskeeraussuunnittelija: Lindelotte van der Meer
Visuaaliset efektit: Filmmore
Yhteistuottajat. Koji Nelissen & Derk-Jan Warrkink / Keplerfilm, Peter Hyldahl / Beofilm, Jamila Wenske & Melanie Blocksdorf / Achtung Panda!
Tuottajat: Emilia Haukka, Jussi Rantamäki / Elokuvayhtiö Aamu

Draama, Komedia
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *