Luontosinfonia

Luontosinfonia

Luontosinfonia-elokuva on ainutlaatuinen kokoelma Suomen monimuotoisesta luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Elokuvassa nähdään kohtauksia elokuvista Metsän tarina ja Järven tarina. Palkittu säveltäjä Panu Aaltion tekemä musiikki kuljettaa katsojaa huikean hienoissa Suomalaisissa maisemissa. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja kuvaajana on toiminut Teemu Liakka.
Luontosinfonian Dolby Atmos ääni tekee Panu Aaltion Vantaan sinfoniaorkesterille, 40-hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa. Voit kokea, jopa yksittäisen instrumentin katsomossa ja vain nauttia kuvasta sekä äänestä. Voisiko sanoa, että kun katsot tätä elokuvaa saat kaksi kokemusta eli konsertti kokemuksen ja elokuvakokemuksen.
Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Marko Röhr, joka on tunnettu luontoelokuvista. Elokuvassa kiteytyy Röhrin vuosikymmeniä kestänyt kiinteä suhde luontoon, joka on saanut hänet tuottamaan lukuisia luontoelokuvia kuten Vedenalainen Islanti, Neljä elementtiä, Metsän tarina, Järven tarina, Ailo – pienen poron suuri seikkailu. Röhr on myös aktiivinen luonnon puolestapuhuja ja ymmärtää kuinka tärkeää sen tila on meille kaikille. Japanissa annetaan terapia hoitoa ohjaamalla ihmisiä metsään ja en ole ihan varma, kuinka aidosta metsästä on kyse. Kyseessä on rauhallinen ja tunnelmallinen elokuva, joka avaa silmiä kuinka kaunis luonto todellisuudessa onkaan. Jos pitäisi etsiä jotain kritiikkiä niin muutamat kohtaukset eivät aivan täydellisesti istuneet musiikkiin. Välillä aika hieman tuntui myös pitkästyttävältä, mutta kuitenkin loppujen lopuksi kokemisen arvoinen elokuva.

Toimitus

Toimitus