Jurassic World: Dominion

Jurassic World: Dominion

Tänä kesänä Jurassic-saaga saa eeppisen päätöksen, kun kaksi sukupolvea yhdistää voimansa ensimmäistä kertaa. Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard saavat seurakseen Oscar®-voittaja Laura Dernin, Jeff Goldblumin ja Sam Neillin Jurassic World: Dominionissa. Uusi ja ajankohtainen seikkailu vie sankarimme maailman ympäri.

Jurassic Worldin pääarkkitehdin Colin Trevorrow’n ohjaama Dominion tapahtuu neljä vuotta Isla Nublarin tuhon jälkeen. Dinosaurukset elävät – ja saalistavat – nyt ihmisten rinnalla kaikkialla maailmassa. Tulevaisuutta muovaa nyt hauras kauhun tasapaino. Säilyttääkö ihminen asemansa luomakunnan kruununa ja ravintoketjun huipulla joutuessaan jakamaan planeetan kaikkien aikojen pelottavimpien petojen kanssa?

Universal Picturesin ja Amblin Entertainmentin Jurassic World: Dominion johdattaa elokuvasarjan rohkeasti uuteen aikakauteen uusilla ja ennennäkemättömillä dinosauruksilla, hengästyttävällä toiminnalla ja uskomattomilla erikoistehosteilla.

Elokuvan näyttelijäkaartin kuuluvat DeWanda Wise (She’s Gotta Have It), Emmy-ehdokas Mamoudou Athie (Archive 81), Dichen Lachman (Agents of S.H.I.E.L.D.), Scott Haze (Minari) ja Campbell Scott (The Amazing Spider-Man 2). Tutuista roolihahmoista mukana nähdään mm. BD Wongin näyttelemä tohtori Henry Wu, Justice Smithin Franklin Webb, Daniella Pinedan tohtori Zia Rodriguez ja Omar Syn Barry Sembenè.

Jurassic World: Dominionin on ohjannut Colin Trevorrow, jonka vuoden 2015 Jurassic World rikkoi ennätyksiä lippuluukuilla. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Emily Carmichael (Battle at Big Rock) ja Colin Trevorrow. Käsikirjoitus pohjautuu Derek Connollyn (Jurassic World) ja Trevorrow’n tarinaan, joka perustuu Michael Crichtonin luomiin hahmoihin. Jurassic World: Dominionin ovat tuottaneet edellisistä osista tutut Frank Marshall p.g.a. ja Patrick Crowley p.g.a.  Vastaavina tuottajina toimivat legendaarinen Oscar®-voittaja ja Jurassic-franchisen luoja Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire ja Colin Trevorrow.

Arvostelu:
Dinosaurukset ovat mielenkiintoisia otuksia ja siksi niistä on myös tehty lukuisia elokuvia. Nyt nähtävä Jurassic World: Dominion on Jurassic World -trilogian päätösosa neljä vuotta sitten tapahtuneen Isla Nublarin tuhon jälkeen. Dinot elävät tätä nykyä ihmisten kanssa solussa sovussa tai ei aivan elä sovusssa sillä näitä otuksia riittää joka lähtöön ja kyseessä on jonkinlainen kauhun tasapaino. Kuka on luomakunnan kruunu? Ihmiset ja nämä planeetan suurimmat pedot ottavat toisistaan mittaa ja kuka voittaa? Saamme nähdä tässä elokuvassa monia elokuvatähtiä tässä vain muutamia mainitakseni. Chris Pratt, Bryce Dallas, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum ja monia muita.

Aikaisemmat Jurassicit ovat olleet hyviä elokuvia, joten odotin nyt jotain yllättävää. Odotus oli turha sillä sain pettyä hyvinkin tavanomaiseen juonenkulkuun ja tapahtumiin. Odotin kuvasti kun nämä esihistorialliset otukset olisivat päässeet rellestämään kaupunkiin oikein kunnolla, mutta ei, piti taas mennä varmaksi koetun kaavan mukaan. Dinojen mallinnus ei ollut mikään silmiä hivelevä kokemus, sillä ensimmäinen Dino leffa vuodelta 1993 oli tajunnan räjäyttävä kokemus ja se olikin aikanaan maailman menestynein elokuva. Täytyy sanoa, että tämä on näistä huonoin vaikka se tarjoaakin sitä samaa Jurassic maailmaa mitä on totuttu näkemään. Vaikka elokuvassa vilisee leffatähtiä niin ainakin pahiksen rooli ei ollut kovinkaan uskottava, paljastamatta nyt liikaa. Leffan jälkeen minulle jäi mielikuva siitä että ihmiset vain seisoivat isojen otuksien edessä ojentaen kämmenen kohti dinoja rauhoittaakseen näitä. Mutta jos et välitä kovin paljon pikkujutuista ja laitat aivot narikkaan ja hyviä leffaherkkuja niin meneehän tämä siinä missä hampurilaisateriakin.

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *