Ikitie

Ikitie

Ikitie leffan juoni on seuraavanlainen. Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle. Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.
Kysytään seuraavaksi leffan tekijöiltä lisää tästä leffasta!
Minusta on hienoa, että voidaan kertoa aroistakin aiheista elokuvan keinoin. Minulle oli aivan uusi asia, että tällaista on tapahtunut meidän historiassamme. Elokuva on hyvin aidon oloisen tuntuinen. Tommi Korpela tekee hienon roolisuorituksen ja tarina ikäänkuin tempaa mukaansa. Helposti tulee miettineeksi, jos itse olisi joutunut tuohon tilanteeseen niin mitä siinä olisi voinut tehdä? Meitä ihmisiä on lukuisia ja yhtä monta ihmiskohtaloa ja kertomatta sen enempää tämän elokuvan juonesta niin sääliksi käy näitä ihmisiä, jotka joutuivat kokemaan tuon ajan kohtalon. Suosittelen elokuvaa, jo pelkästään historiallisista syistä ja ihan sen takia, että kyseessä on hieno elokuva

IKITIE on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva vaietusta historiasta. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden 2017 ohjelmaa.

 

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *