Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Ensimmäinen Heinähattu ja Vilttitossu elokuva ilmestyi vuonna 2002 ja sen ohjasi Kaisa Rastimo ja hän myös käsikirjoitti sitä sekä leikkasi valmiiksi elokuvaksi. Tämä leffa voitti kaksi Jussi-palkintoa. Sitten kului tovi aikaa ja vasta vuonna 2017 ilmestyi Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset, katsotaan tästä leffasta pieni katkelma.
Nyt saamme ihastella uunituoretta leffaa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, joka perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suositun kirjasarjan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Käydään ihmettelemässä kuvauspaikalla miltä leffan tekeminen näytti viime kesänä.
Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

Minusta Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen oli mukavaa katsottavaa vaikkakin tämä ei ollut niin hyvä kuin tuo vuonna 2017 ilmestynyt Heinis ja Rubensin veljekset. Arvioin tietysti tätä aikuisen näkökulmasta eli tämä ärhäkkä koululainen oli ei niin jännittävä, mutta lapsille todennäköäisesti sopiva leffa. Lapsinäyttelijät Emelia Levy ja Matilda Pirttikangas olivat loistavia. Kyseessä mukava koko perheen elokuva, joka olisi voinut olla parempikin mutta ihan kelvollinen myös näinkin. Jäin kaipaamaan Aku Hirviniemeä toisena poliisina. Näin sateisena ja kaamoksen keskellä on aina kiva katsoa kesäisiä ja värikkäitä elokuvia, jo pelkästään sen takia tulee parempi mieli.

Toimitus

Toimitus