Fingerpori

Fingerpori

Fingerpori on Pertti Jarlan luoma sarjakuva, josta on nyt sitten tehty oikea elokuva. Lyhykäisyydessään elokuva koosuu neljästä eri osiosta, joita kaikkia yhdistää rakkaus.

Ensimmäisessä osiossa Pormestari Aulis Homeliuksen, jota esittää kari Väänänen vaimo on lähtenyt ja hän yrittää saada vaimoaa tulemaan takaisin erilaisin keinoin.

Sitten alkoholisti lähihoitaja Krapula-Päivi, jota esittää Pirjo Lonka yrittää etsiä kunnon miestä melekin hinnalla millä hyvänsä, mutta päätyy tapaamaan Alla Kurmania, jota esittää Aku Hirviniemi.

Santtu Karvonen esittää tutkija Heimo Vesaa ja hänen vaimonsa Irman, jota esittää Linda Wiklund avio-onni säröilee, kun natsi anoppi, jota esittää Marja-Leena Kouki tulee asumaan Heimojen luokse.

Sitten on vielä Rivo-Riitta, jota esittää Jenni Kokander jo nimensäkin mukaisesti puhuu härskejä juttuja. Hän kärsii yksinäisyydestä ja päätyy klinikalle muuttuakseen uudeksi ihmiseksi.

Nämä kaikki tapahtumat siis nivoutuvat jollain lailla yhteen ja liimana on rakkaus. Kysytään tästä leffasta lisää niiden tekijöiltä.

Minusta Fingerpori sarjakuvassa on nerokkaita oivalluksia, vaikkakin monesti ne ovat todella kaksimielisiä, joten ne eivät sovi pienemmille lapsille. Toinen asia on se, miten hyvin nämä stripit taittuvat elokuvaksi on tietysti makuasia, mutta minun mielestäni eivät taivu kovin hyvin. Tunnelma on kyllä hyvinkin Fingerporilainen, mutta olisin toivonut yhtä tarinaa nousu ja laskukohtineen, että kaikki olisi nivoutunut yhteen luoden yhden kokonaisen tarinan, joka olisi koostunut monesta pienestä osasesta. Sanotaankin, että ne pienet jutut tekevät elokuvasta suuren. Muutamissa kohdin kyllä nauroinkin, mutta pääsääntöisesti juttuja tuli siihen tahtiin, että kaikista ei päässyt jyvälle. Ainekset olivat koossa mutta kokit eivät saneet maittavaa ainesta syntymään.

Toimitus

Toimitus