Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once

Daniel Kwanin ja Daniel Scheinertin, yhteisnimellä Daniels, ohjaama hauska ja ydämellinen scifi-toimintaseikkailu naisesta, jota esittää Michelle Yeoh, joka ei kykene hoitamaan verojaan. Nainen päätyy ihmeelliseen seikkailuun, jossa hän, ja ainoastaan hän, kykenee pelastamaan maailman tutkimalla elämäänsä liittyviä multiversumeja.

Letterboxdin Top 250 -listauksessa kärkisijalle yltänyt mielikuvituksellinen, liikuttava, yleisöt ja kriitikot ympäri maailman hurmannut Everything Everywhere All at Once on kevään ehdoton elokuvatapaus.

Kyseessä on lievästi sanoen erikoinen leffa. Tässä mennään niin lujaa multiversumeista toiseen että ei katsoja tahdo perässä pysyä. Tässä teoksessa on toimintaa ja vaarallisia tilanteita yltä kyllin. Löytyy tästä sanomaakin ja se herkistää katsojan. Leffassa käsitellään tyttären ja äidin välistä suhdetta ja miehen ja vaimon suhdetta. Elokuva pitäisi katsoa toiseen kertaan, että pääsisi jyvälle kaikesta mitä tässä tapahtuu. Kriitikot ovat pitäneet tästä ja kyllä minustakin tämä on erittäin katsomisen arvoinen taideteos. Tosin monelle tämä elokuva voi mennä todella paljon yli hilseen. Leffa antaa ajattelemisen aihetta elämän syvästä olemuksesta. Mistä on oikeastaan kysymys tässä elämässä: lapsuus, nuoruus, opiskelu, työ, lapset, ura, eläke, vanhuus, kuolema, siinäkö se sitten oli. Annan Everything Everywhere All at Once elokuvalle kolme ja puoli tähteä.

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *