Elvis

Elvis

Warner Bros. Pictures tuo valkokankaille visionäärisen Oscar-ehdokkaan ja elokuvantekijän Baz Luhrmannin draamaelokuvan “Elvis”, jonka pääosissa nähdään Austin Butler sekä Oscar-palkittu Tom Hanks.

Elokuva seuraa Elvis Presleyn, jota esittää Austin Butler elämää ja musiikkia hänen ja arvoituksellisen managerinsa eversti Tom Parkerin, jota esittää Tom Hanks välisen erikoisen suhteen kautta. Tarina paneutuu Presleyn ja Parkerin yli 20-vuotiseen monimutkaiseen dynamiikkaan Presleyn noususta kuuluisuuteen ja ennennäkemättömään tähteyteen Amerikan kulttuurimaiseman murroksen keskellä. Keskeinen hahmo tarinassa on Priscilla Presley, jota esittää Olivia DeJonge, joka oli yksi Elviksen elämän merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Hanksin ja Butlerin lisäksi elokuvassa nähdään palkittu teatterinäyttelijä Helen Thomson Elviksen äitinä Gladysinä, Richard Roxburgh Elviksen isänä Vernonina ja DeJonge Priscillana.

Minusta Elvis elokuva on onnistunut todella hyvin. Tämä elokuva on ikäänkuin dokumentti, joka kertoo Elviksen elämästä ja samalla tarina herätetään eloon näyttelijöiden välityksellä. Elviksen musiikki vetää kuuntelijan sanattomaksi sillä saundi menee luihin ja ytimiin. Tiesin Elviksestä jotain, mutta tämän elokuvan nähtyäni ymmärsin paremmin mitä ja missä järjestyksessä asiat olivat tapahtuneet. Elokuva antaa vastauksen miksi Elvikselle oli tärkeää Gospel laulut ja mustien esittämä musiikki. Elokuva oli pitkä, mutta silti tarina eteni kuin juna. Elvistä esittänyt Austin Butler oli aluksi vähän vieraan tuntuinen, mutta häneen tottui kuitenkin yllättävän nopeasti. Todella hienon suorituksen teki myös Tom Hanks, joka esitti everstiä eli Elviksen manageria. Elämä ei ollut Elvikselle helppoa ja hän sanookin, että tuntee olevansa kultaisessa häkissä. Elokuvassa ei minusta ollut yhtään turhaa hetkeä eikä kuvaa, kaikki sopivat toisiinsa eli tähän elokuvaan on nähty vaivaa todella paljon. Elvis oli ja on yhä monen mielestä kuningas. Elvis vaikutti Amerikan musiikkimaailmaan paljon ja musiikki toimii vielä tänäkin päivänä. Ei siis ihme, että tähän elokuvaan on panostettu sillä miltei kaikkialla maailmassa tiedetään kuka oli Elvis Presley. Minulle tuli tippa silmään useammin kuin kerran eli tämä elokuva vetoaa myös tunteisiin.

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *