Elvis & Onerva

Elvis & Onerva

Elvis ja Onerva on Mikael Syrjälän käsikirjoittama ja ohjaama esikoiselokuva. On hienoa, että tulee uusia ohjaajia ja käsikirjoittajia tekemään uusia ennennäkemättömiä elokuvia. Elvis ja Onerva elokuvan tapahtumat sijoittuvat koulumaailmaan, jossa pääosaa esittää Johannes Brotherus yhdessä Mimosa Willamon kanssa eli he ovat Elvis ja Onerva. Kouluaika on epävarmaa aikaa, jossa kaverit ovat tärkeitä ja kaikki ovat hieman epävarmoja itsestään.

Onerva tulee uuteen kouluun ja hänet otetaankin mukaan kaveripiiriin. Kuinkas ollakaan Onerva ihastuu Elvikseen ja heidän välillään on kipinää. Elviksen kaverit painostavat Elvistä olemaan machomies vaikkei hän sitä oikeasti olekaan. Onerva ystävystyy Elviksen ex-tyttöystävään ja mitä siitä sitten seuraa kun Elvis ja Onerva ovat yhdessä? Eihän tästä asetelmasta seuraa oikein hyvää sillä väärinkäsitykset ja aiheuttavat sen että Elvis suljetaan kaveriporukoiden ulkopuolelle.
Elokuva on varsin lyhyt sillä se kestää vain 65 minuuttia. Leffa on kurkistus nuorten maailmaan ja todennäköisesti varsin totuudenmukainen kurkistus. Vaikka tapahtumat etenivät, silti tuntui että leffa ei oikein saanut tuulta alleen vaan eteenpäin mentiin hitaasti ja hiljakseen. Tapahtuvat vain tapahtuivat ja katsojalle siis minulle ei tullut erityisiä tunteita. Sinänsä näyttelijät tekivät ihan kelpo suoritukset. Aikuiset nähdään leffassa kylminä ja minusta hölmöinä ihmisinä joka valitettavan usein pitää paikkansa, mutta ei aina. Annan Elvikselle ja Onervalle kaksi tähteä.

Toimitus

Toimitus