Elizabeth

Elizabeth
2D2XTWD Britain's Queen Elizabeth II arrives at a windy RAF Valley in Anglesey, to visit her grandson Prince William at the base.

Elizabeth
Elizabeth: A Portrait in Part(s)

Elizabeth II on pisimpään vallassa ollut brittimonarkki, tänä vuonna 20222 tulee kuluneeksi 70 vuotta hänen kruunajaisistaan. Hän on elänyt ja hallinnut läpi suurten muutosten, vahtinut maailmaa kuin salaperäinen hahmo, jonka kaikki tietävät, mutta harvat tuntevat. Häntä on näytellyt Helen Mirren The Queenissa, Olivia Colman The Crownissa, hänet on ikuistanut Andy Warhol ja hän on inspiroinut Beatles-kappaleita. Roger Michell on ohjannut mm. Notting Hill, Nothing Like a Dame elokuvat ja nyt nähtävä ELIZABETH, joka läpikäy lähes satavuotisen elon, yhteen nivottuna vuosisadan historiallisten virstanpylväiden kanssa.

Minä kyllä petyin tähän dokumenttiin ja olisin halunnut nähdä enemmän sellaisia asioita, joita ei mediassa olisi ollut, tai ehkä on ollutkin, mutta en ole huomannut. Jos Elisabeth on ollut niin nuhteeton, ettei hänestä paljon negatiivista ole kerrottavaa niin hyvä asiahan se on. Jos monarkia ja tämä loisto kiinnostaa niin tämä on juuri sinulle, mutta minua ei tämä kuitenkaan kiinnostanut. Tasavallassa eläneenä pressa on ihan tarpeeksi minulle eikä siinä tarvita kuningaskuntaa hoveineen päivineen kansan maksettavaksi. Perinteet on perinteitä ja jos monarkia kiinnostaa niin ei siinä mitään pahaa ole. Hyvää tässä dokkarissa on se, että jos et ole ollut perillä Elizabethin tarinasta niin tässä saat pikaisen yhteenvedon Elizabethistä. Onhan se tietenkin kunnioitettavaa, että hän on ollut valtaistuimella niin kauan ja ollut hovissa se järjen ääni.

20.05.2022
Sallittu
89 min.
25
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *