Eiffel

Eiffel

Yksi kaikkien aikojen parhaimmista insinööreistä, Gustave Eiffel (Romain Duris), on juuri saanut valmiiksi yhteistyönä suunnittelemansa Vapauden patsaan. Ranskan hallitus painostaa nyt häntä luomaan jotakin vuoden 1889 Pariisin maailmannäyttelyyn, mutta Eiffel haluaa keskittyä rautatietöihinsä. Kaikki muuttuu, kun Eiffel tapaa naisen menneisyydestään (Emma Mackey), ja tuo kohtaaminen innoittaa häntä muuttamaan Pariisin siluetin ikuisiksi ajoiksi.

Ohjaaja Martin Bourboulon ja hänen tekijäjoukkonsa ovat luoneet valkokankaalle hyvin inhimillisen kuvauksen uskaliaasta yrittäjästä, joka omistautui työskentelemään yhdessä ja rinta rinnan työmiestensä kanssa heidän rakentaessaan 300-metristä Eiffelin tornia, joka on yhtä lumoava nyt kuin se oli valmistuessaan vuonna 1889.

Minusta Eiffel on hienosti tehty elokuva, jossa katsoja pääsee tuon ajan Pariisin tunnelmaan. Eiffel perustuu tositapahtumiin, joskaan ei ihan sataprosenttisesti. Elokuvassa nähdään rakkaustarina, joka innoittaa Herra Eiffeliä. On sanonta että jokaisen menestyvän miehen takana on nainen, joka pitänee paikkansa. Tässä elokuvassakin mainitaan että valtuuston jäsenien päitä kääntää heidän vaimot. Elokuvan tehosteet näyttävät uskottavasti, kuinka Eiffelin tornia alettiin rakentaa ja mitä vastoinkäymisiä tämä projekti koki. Herra Eiffelille oli työturvallisuus kaikki kaikessa ja hän työskentelikin työmiestensä kanssa yhdessä. 300-metrinen torni valmistui vuonna 1889 ja on yhä pystyssä. Elokuva on hieno kurkistus tähän jättiläisprojektiin, josta kuitenkin puuttui jotain ja siksi annan tähtiä vain kolme ja puoli.

Ensi-ilta: 13.05.2022
Ikäraja: 12
Pituus: 108 min.
Ohjaus: Martin Bourboulon
Käsikirjoitus: Caroline Bongrand (original screenplay)
Näyttelijät: Romain Duris, Emma Mackey
Genret: Draama

 

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *