Diva of Finland

Diva of Finland

Pohjoissuomalaisen pikkupaikkakunnan kaamoksessa Henna odottaa pääsevänsä muuttamaan pois yo-kirjoitusten jälkeen.Ystävät pitävät Hennaa säkenöivän lahjakkaana ja musikaalisena. Henna kipuilee tylsän ja turvallisen ympäristön odotusten ja siitä uloskasvamisen välimaastossa. Hennan äiti puolestaan ounastelee tyttärensä kapsahtavaan katajaan hetkenä minä hyvänsä.
Hennan syntymäpäivänä naapuriin muuttaa vantaalainen Silja.  Silja on kauniimpi, musikaalisempi, salaperäisempi ja levottomampi kuin Henna koskaan. Hän on kuin kirkas valo joka paljastaa kaiken Hennassa pelkäksi surkeaksi räpeltämiseksi. Hennan ystävät siirtävät huomionsa Hennasta lahjakkuutta ja uudenlaisuutta säihkyvään Siljaan ja mustasukkaisuus hiipii Hennan mieleen.
Henna ei voi kääntää katsettaan Siljasta, vaan alkaa stalkata tätä niin somessa kuin tosielämässäkin. Henna sokeutuu kateudesta stalkatessaan Siljaa, joka puolestaan näyttää saavan kaiken mistä Henna haaveilee. Elokuva on tarina kiivaasta kilpailusta ja sen yli kurottamisesta.

Elokuva oli kurkistus nuorten maailmaan. Maria Veijalainen on ohjannut tämän leffan tämä onkin hänen esikoisohjauksensa. Minusta hän on onnistunut ihan hyvin ja tarina kulkee eteenpäin tuoden katsojalle nähtäväksi, sitä painetta koulumaailmassa, kuka on kenenkin kaveri ja missä asemassa olet muihin nähden. Täytyy vain todeta, että onneksi en enää ole koulussa sillä ei ole helppoa olla nuori. Ei leffa kuitenkaan mestariteos ollut, mutta on silti hyvinkin katsottava ja jollakin tapaa ihmisläheinen.

Toimitus

Toimitus