Avengers: Endgame

Avengers: Endgame

Onko Avengers leffasarja sinulle tuttu. Palataan hieman historiaan, Marvel Cinematic Universe on tehnyt supersankarielokuvia, jotka perustuvat Marvel Comicsin sarjakuviin. Elokuvia on tehty vuodesta 2007 alkaen ja se on tuottanut 21 elokuvaa ja tuottoa on tullut 18 miljardia dollaria ja tämän lisäksi kymmenen leffaa on vielä tuotannossa. Nyt on vuorossa Avengers: Endgame, joka on Marvel Studiosin 22 elokuva.
Mistä sitten on kysymys tässä leffassa? Thanos on aikaisemmin tuhonnut puolet universumista ikuisuuskivien avulla ja samalla rikkonut Avengersien rivit. Avengersit kokoavat silti viimeiset rippeet mitä heistä on jäljellä ja valmistautuvat viimeiseen taisteluun sillä heidän on pysäytettävä Thanos hinnalla millä hyvänsä vaikka se vaatisi uhrauksia. Leffa on järkäle ainakin pituudeltaan sillä se kestää huikeat kolmisen tuntia.
Aluksi hieman mietitytti leffan pituus, mutta katsoja uppoutuu tähän supersankarien maailmaan ja kolme tuntia vierähti kuin siivillä. Mitä sinä tekisit, jos menettäisit läheisesi? Thanoksen ajatuksena oli, että kun puolet universumin asukkaista tuhotaan niin jäljelle jäänyt toinen puoli rakentaa entistäkin paremman paikan elää. Ihmiset kuitenkin surivat läheisiään ja jäivät ikäänkuin polkemaan paikalleen. Kapteeni Amerikka yritti valaa ihmisiin ja toisiin Avengerseihin uskoa tulevaisuuteen. Thor oli aika huonossa hapessa, muistatteko sen ukkosenjumalan sieltä Asgardi planeetalta? Thoria näyttelee Chris Hemsworth, jolle oli kasvanut kaljamaha sekä parta ja hän vietti aikaa sisällä pelaten muun muossa videopelejä kavereidensa kanssa. Tämä seknaario pistää miettimään sillä monesti meille ihmisille käy näin kun luovutetaan ja annetaan elämän vaan ”valua käsistä”. Tästä elokuvasta jäi mieleen repliikki, joka ajatuksena meni jotakuinkin näin: sankarit erottuvat niistä, jotka eivät anna periksi vaan nousevat yhä uudelleen vastoinkäymisistä huolimatta. Jokainen meistä voi olla sankari niin halutessaan ja auttamalla muita voit samalla auttaa itseäsi. Avengers: Endgame oli ajatuksia herättävä ja jos tiedät näistä Marvelin tarinoista jotain entuudestaan niin aina vain parempi, sillä muuten saatat olla hieman hukassa tämän tarinan kanssa. Ei tämä leffa silti täydellinen ollut, sillä väistämättä vertaan tätä aikaisempiin Marvel leffoihin ja tämä ei ollut niistä kuitenkaan paras. Ei tässä silti mitään vikaa ollut, mutta katsoja voi ehkä kadottaa jotain näinkin moninaisessa tarinassa. Elokuvan juonta paljastamatta sen enempää niin Iron Manilla on tässä leffassa todella iso rooli, mutta minkälainen se jää sinulle nähtäväksi.

Toimitus

Toimitus