Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water

Avatar elokuva julkaistiin 18 joulukuuta vuonna 2009. Avatar oli vuonna 2014 yhdeksännellä sijalla maailman kalleimpien elokuvien listalla. Avatar elokuva on edelleen maailmalla kerännyt eniten lippukassatuloja. Mitä Avatar sitten tarkoittaa? Elokuvan Avatar nimi tulee jumalan ruumiillistumaa tarkoittavasta hindulaisesta käsitteestä avatar. Elokuvan kontekstissä nimi viittaa ihmismielen siirtämiseen toiseen kehoon teknologian keinoin. Elokuva sai suurta suosiota ja ohjaaja James Cameron allekirjoitti 20th Century Foxin kanssa sopimuksen neljästä jatko-osasta. Avatar: The Way of Waterin ja Avatar 3:n kuvaukset alkoivat syyskuussa 2017. The Way of Water on nyt julkaistu ja kolmasosa saa näillä näkymin ensi-iltansa 20. joulukuuta vuonna 2024. Loput kaksi jatko-osaa kuvataan myöhemmin ja niiden ensi-illat ovat 18. joulukuuta 2026 ja 22. joulukuuta 2028, joten luvassa on mahtipontisia elokuvia.

AVATAR: THE WAY OF WATER -elokuvan tapahtumat sijoittuvat yli vuosikymmen ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Elokuva käynnistää tarinan Sullyn perheestä johon kuuluvat Jake, Neytiri ja heidän lapsensa, ja kertoo siitä, miten pitkälle he ovat valmiita menemään suojellakseen toisiaan, vaikeuksista, jotka seuraavat heitä, kamppailuista, joita he joutuvat käymään pysyäkseen hengissä sekä tragedioista, joita he joutuvat kohtaamaan.

Tämä elokuva on tehty huolella ja elokuvan parasta antia ovatkin luonto, meri ja kaikki elävät olennot, joita näytetään paljon. Kun elokuvan pituus on yli kolme tuntia niin se on pitkä ja monesti niinkuin tässäkin leffassa tulee suvantovaiheita, jossa tapahtumat laahaavat. Jos tästä elokuvasta olisi leikattu pois reilut puolituntia olisi paketti toiminut vieläkin paremmin. Elokuvassa otetaan vahvasti kantaa perheen tärkeyteen, vapauteen, ystävyyteen, selviytymiseen eli kaikkeen tärkeään, joka koskettaa ihmistä. Näkemäni Avatar oli 3D-elokuva, joka antoi kyllä lisäpotkua ja näyttävyyttä, mutta mieluummin olisin katsellut ilman 3D ominaisuutta tätä elokuvaa, koska minulla on silmälasit. Elokuvan aihealueet koskettavat juuri nyt, sillä Ukrainassa riehuva sota muistuttaa siitä, että vihollisia on aina ollut ja aina tulee olemaan vaikka kuinka haluaisit elää rauhassa. AVATAR: THE WAY OF WATER on onnistunut elokuva, joka kannattaa nähdä.

14.12.2022
12
192 min.

James Cameron

James Cameron & Rick Jaffa & Amanda Silver

Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi ja Kate Winslet

Fantasia, Seikkailu
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *