Äiti

Äiti

Vapauduttuaan vankilasta Eeva, jota näyttelee Jaana Saarinen palaa vanhalle kotiseudulleen, mukanaan vain olkalaukku, kännykkä ja yllä olevat vaatteet. Hän haluaa löytää aikuiseksi kasvaneen tyttärensä, mutta paikalleen pysähtynyt kylä tekee selväksi, että Eeva ei ole tervetullut. Epätoivoinen löytöretki saa odottamattoman käänteen, kun keltaisesta pakettiautosta ojentuu auttava käsi.

Äiti elokuva on synkähkö kertomus siitä mitä äiti tekisi lapsensa puolesta. Leffan idea oli mielenkiintoinen, mutta toteutus oli hyvinkin hidastempoinen ja synkkä. Monesti suomalaisissa elokuvissa korostetaan sitä synkkyyttä ja kurjuutta vaikka hei mehän ollaan maailman onnellisin kansa. Elokuvan tarina on seuraavanlainen, äiti Eeva, jota näyttelee Jaana Saarinen vapautuu vankilasta, josta hänet on armahdettu ennen tuomion loppua. Hän palaa vanhalle kotiseudulleen, mukanaan olkalaukku, kännykkä ja vaatteet päällänsä. Eeva yrittää löytää epätoivoisesti tyttärensä, mutta kylän muut asukkaat eivät hyväksy häntä sillä hän oli saanut tuomion hänen oman miehensä murhasta.

Elokuvasta päällimmäiseksi jäi mieleen se, että päähenkilöä esittävä Jaana Saarinen kuljeskelee pitkin poikin, etsien jo aikuistunutta lastaan. Hyväntekijää näyttelevä Matti Pajulahti sopii rooliinsa niinkuin Jaana Saarinenkin. Vaikka Pajulahden näyttelemä hyväntekijä auttoi ”äitiä” niin herää minulle kysymys että miksi, sillä hän palkkasi hänet töihin vaikka oli vaikeuksia maksaa hänelle palkkaa, eikä äidin ammattitaito riittänyt kiinteistöhuollon hommiin? Olisi ollut uskottavampaa, jos tämä olisi ollut hänen poikansa, mutta no voihan sitä elämässä olla todellisia enkeleitä, jotka auttavat toisia kanssa ihmisiä itsestään piittaamatta. Elokuva tuo hyvin esille sen, että jos joku ihminen suljetaan yhteisön ulkopuolelle niin se voi olla hänelle todella kova paikka. Elokuva ei oikein uponnut minuun millään tavalla, joten anna sille yksi ja puoli tähteä.

Toimitus

Toimitus